• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/bigaticaretborsasi
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905307099031
  • https://www.twitter.com/bigatb
  • https://www.instagram.com/bigaticaretborsasi
  • https://www.youtube.com/@BigaTicaretBorsasi
 
Etkinlik Takvimi
Günlük Bülten
TÜRİB Piyasa Verileri
15 Temmuz Kahramanlarına

Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.676434.8154
Euro36.691736.8388
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam0
Toplam Ziyaret184912
Site Haritası

Başarı Hikayeleri

Kurucu Üyelerimizden Okyay Un Fabrikası’nın Başarı Hikâyesi

Ömer Okyay ve kardeşi Eyüp Okyay tarafından Biga Merkezinde İstiklal Caddesi 262 no.lu adresteki yerlerinde 1947 yılında kurulan un fabrikası 1961 yılına kadar aynı kişiler tarafından işletilmiş ve bu yılda faaliyetine son vermiştir.
1969 yılında ise M.Nuri Okyay ve Müfit Okyay tarafından Biga, İstiklal Caddesi 262 No.lu adreste bulunan ve babaları Ömer Okyay ve Eyüp Okyay’a ait Un Fabrikasını işletmek üzere Okyay Un Fabrikası, M.Nuri Okyay-Müfit Okyay Kollektif Şirketi adı altında tekrar kurulmuş ve bahse konu adreste faaliyetine başlamıştır. Faaliyetini bu adreste 1994 yılına kadar devam etmiştir.
Değişen şartları göz önünde bulunduran fabrika yönetimi, fabrikayı geliştirmeyi ve yeni yerine taşımak için girişimlerini başlatmışlar ve 1994 yılında Ticaret Borsası Karşısında bulunan fabrikanın yapılmasına karar vermişler. Aynı yıl içerisinde de nevi değişikliğine giderek Okyaylar Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi unvanı ile ticari hayatlarına devam etmişler. 1995 yılında Ticaret Borsası karşısındaki fabrikanın inşasına başlamışlar ve 2 Mayıs 1996 tarihinde fabrika üretime başlamıştır.
Aynı zamanda firma sahipleri, yeni yönetim kurulu oluşturarak Mesut Okyay ve Necdet Karamısır’ı da yönetim kadrosuna dâhil etmişler. Böylelikle genç ve dinamik bir yapıya da bürünen yönetim kadrosunu firma faaliyetlerine yeni inşa edilen fabrikada devam etme kararı almışlar ve 2004 yılında Doğancı Köyündeki arsaya yeni bir fabrika daha yapılmasına karar verilmiştir.
2004 ve 2008 yılları arasında 7.500 ton kapasiteli Çelik Buğday Siloları ve 500 TON/GÜN KAPASİTELİ fabrikanın inşası tamamlanmıştır. 2008 yılı sonunda yatırımı tamamlanan tek üniteli sistemde Ülkemizin ikinci büyük fabrikası olan tesiste 15 Mayıs 2009 tarihinde faaliyetlerine başlayan Okyaylar Un, 1 Temmuz 2011 tarihinde TS EN ISO 9001:2008 (TSE KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ) ve TS EN ISO 22000 (TSE GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ) belgelerini almıştır. Ayrıca, İNGİLİZ PERAKENDECİLER BİRLİĞİ’nin BRC GIDA TEKNİK STANDARDI (HACCP Sistemi, Kalite Yönetim Sistemi, Tesis Çevre Standartları, Ürün Kontrolü, Süreç Kontrolü, Personel Bölümlerinden Oluşmaktadır) Belgesini almış az sayıdaki Türk Un Fabrikalarından birisi olmakta ve başarı hikâyesini her geçen gün gelecek nesillere aktarmanın da gururunu yaşamaktadır.



RENAN ÖZEL

Bu bölümümüzde üyelerimiz arasından başarı hikâyelerine yer vereceğiz. İlk olarak başarılarına yer vereceğimiz üyemiz 1986 yılında Borsamızın kuruluşuyla beraber bu yolculuğa bizimle birlikte başlayan üyemiz Renan ÖZEL.

Üyemiz Renan Özel ticaret hayatına 24 Nisan 1985 tarihinde başlamış ve halen aynı adreste ticaretine devam etmektedir. İlk yıllarda zahire ve yem ticareti yapmaktaydı. Biga’nın köylerini gezerek hem yulaf, arpa, buğday gibi köylünün ürünlerini satın alır, hem de köylere fenni yem satışı yapardı.

Ticaret hayatındaki girişimlerini sorduğumuzda Renan Özel “Ben Biga’da ilklerin adamıyım” diyor ve ekliyor; “Biga’da arpayı ezerek yem haline getiren kimse yoktu. Arpa ezmesi Eskişehir Polatlı’dan gelirdi. Biga’da ilk Arpa Ezmesini yapan benim. 1985-86’lı yıllarda süt tozu şeklinde olan buzağı mamasını Biga’da bilen yoktu. İlk defa buzağı mamasını Biga’ya getirip tanıtımını yapan benim. 80’li yıllarda civciv satışı diye bir ticaret Biga’da yoktu. Yine ilk olarak etlik, yumurtalık vs. çeşitleri getiren ve satışını yapan biz olduk. Bu ticaretimize halen devam etmekteyiz. 1998,99 yıllarında ise kendi köpeğimin hastalanması sebebi ile hazır mama satın almaya başladım. Daha sonraki günlerde ise merak ettim ve mamanın içeriklerini incelemeye başladım. Hammaddelerini temin ederek çeşitli denemelere başladım. Bir buçuk yıl boyunca elle karıştırarak hazırladığım mama rasyonunu İzmir’de Ares Laboratuvarlarına tahlile gönderdim. Tahlil sonuçlarımız şaşırtıcı derecede olumlu oldu. Zorlu süreçler sonunda markamızı oluşturduk fakat o yıllarda önümüzdeki en büyük engel maddi yetersizlikler oldu. Herşeye rağmen fabrikamızı kurduk ve üretime başladık. Şu an Biga Merkezdeki dükkanımızda kanatlı hayvan satışı, kedi ve köpek maması satışı, kanatlı hayvan yemleri gibi ürünlerimizi satmaya devam etmekteyiz.”

Üyemiz Renan Özel’e ticaret hayatında başarılar dileyerek Biga Ticaret Borsası’na ve Biga’ya yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ziyaretçi Girişi
TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni
Dijital Tarım Pazarı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Gurubu

Gümrük Turizm İşletmeleri
Güney Marmara Kalkınma Ajansı
KOSGEB
TOBB ETÜ Üniversitesi
Sıfır Atık
TOBBUYUM

TOBB2B
Dijital Tarım Kütüpanesi

Yetenek Kapısı

Kariyerine Açılan Kapı

Yerli Üretim


FİYAT ETİKETİNDE “YERLİ ÜRETİM” LOGOSU KULLANIMINA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ